За менГрупатаМултимедияДискографияФитнесНовиниГалерияКонтакт
BG EN
You don't have Flash 8 Installed. You can download it from here
 
      
 
Мултимедия
Фитнес Мания
 

НАЧАЛОТО:

Всичко започна през лятото на 1993 година. Бях ученичка в 11-ти клас в Немската гимназия и ми предстоеше абитуриентски бал. Моята съученичка и приятелка Милена искаше да отслабне за балната си рокля и ме помоли да я придружа във фитнеса- било я срам да отиде сама. Тя посети залата още два-три пъти, но аз се запалих завинаги! Именно там, в типично мъжкия джим на Колодрума в Борисовата градина, намерих най-добрия спорт за мен (няма друг спорт, който да ускорява метаболизма в състояние на покой!!) и перфектния отдушник за нагативната енергия! И аз, като всяко момиче в пубертета, имах проблемни зони по тялото си и постоянно се подлагах на какви ли не диети, дори се е случвало в продължение на 2 седмици да изкарам само на сокове и ябълки… Резултатът беше едва един килограм надолу и настроение под нулата. Тогава взех решение- след като не мога да намаля обиколката на ханша, ще се опитам да увелича раменната обиколка! Започнах да тренирам с тежести, разделяйки мускулните групи в отделни дни и след една година резултатите дойдоха- за първи път харесвах това, което виждах в огледалото.

ТРЕНЪОРЪТ :

Първите стъпки в бодибилдинга са трудни, особено ако си момиче на 18 години и не знаеш какво да правиш в залата. Когато започвах, джимовете още не бяха на мода, а още по-малко фитнес инструкторите. С други думи, първите месеци просто гледах какво правят батковците, тъй като ме беше срам да задавам въпроси. Един ден, когато бях на път да се контузя с лоста, се появи загрижен младеж с очила и ме попита: ”Госпожице, може ли да Ви покажа грешките, които допускате?” Така се запознах с композитора на най-хубавате ми песни- Гаро. На 31.08.97г. любимата ми зала изгоря и пътищата ни с Гаро (само в тренирането) се разделиха. 1999г. се появи Косьо- якичкият барабанист на моята група, който ме запозна с някои ценни техники в бодибилдинга. Той постави началото на „осъзнатия” етап в изграждането на моето тяло. По-късно открих за себе си американското списание „MUSCLE&FITNESS”, от което научих повечето неща, които знам за специалните техники в бодибилдинга, добавките и храненето.

КАК ТРЕНИРАМ:

В залата най- важното е да слушаш тялото си, да не забравяш за връзката мисъл-мускул и да визуализираш резултата! Моят мотив от самото начало е бил да излъжа гените, да променя структурата си и в крайна сметка да постигна съотношение рамене-ханш в полза на раменете. Тренировката ми с тежести трае най-много един час, тъй като обикновено съм я подредила предварително в главата си и изпълнявам сериите с голям интензитет. Обикновено целта ми е релеф и изгаряне на мазнините- започвам с тежест, с която мога да изпълня две серии по 6 повторения, след което правя още две серии по 12-15 повторения. Почивките между сериите са 30-40сек. Не комбинирам мускулни групи, тоест тренирам 5 дни в седмицата. Тренировката ми задължително завършва с коремни преси. След тренировката с тежести отделям около 10мин. за стречинг. Обикновено се придвижвам до залата с колело, което компенсира донякъде липсата на аеробно (т.нар.кардио) натоварване в залата.

ХРАНЕНЕ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ :

След 10 години вегетарианство и увеличаване на тежестите дойде моментът, в който тялото ми нямаше как да се възстановява след тренировка само с грах и ядки... Включих почти принудително в менюто си пиле, риба, яйца. След тренировка бързите въглехидрати и белтъчините са задължителни и аз обикновено си ги набавям с варен ориз, пълнозърнест хляб, риба тон, или любимата ми комбинация от мед и орехи. Пия по 3л. вода (през лятото дори и повече) и 1л. зелен чай (антиоксидант, добър за изгаряне на мазнините). През тригодишния ми стаж като консултант в една спортна фирма опитах почти всички видове добавки, аминокиселини и протеини, които предлагахме. Стигнах до заключението, че креатинът и протеините не са за мен. Любимите ми добавки са глутаминът (антикатаболен продукт, имуностимулатор, подпомага мускулния растеж) и Л-карнитин (подпомага изгарянето на мазнините и сърдечния мускул), от който пия преди тренировка и преди лягане .

 
 
 

За мен | Групата | Мултимедия | Дискография | Фитнес | Новини | Галерия | Контакт Copyright © 2007-2018 АНИ ЛОЗАНОВА . All Rights Reserved.